Clasa a V-a


 Cursuri “Matematica cu drag” clasa a V-a

 

Organizat de absolvenţi ai Facultăţii de Matematică şi Informatică, cursul de matematică ţinteşte dezvoltarea gândirii abstracte, lucru perfect realizabil prin aprofundarea matematicii. Şi prin a prinde drag de ea, pentru că matematica nu este doar o unealtă ci şi un mod de gândire. Şi apoi vor fi rezultate bune şi la concursuri, şi participanţii îşi vor însuşi gândirea abstractă, matematică, foarte folositoare în societatea în care trăim.

Curicula cursului cuprinde atât aprofundarea matematicii predate în clasa a V-a – numere naturale, numere raţionale, elemente de geometrie şi unităţi de măsură cât şi probleme de logică.  Pentru ca numerele naturale sa devină cât mai palpabile pentru ei reprezentarea pe o axă este foarte intuitivă şi insistăm pe acest aspect. Operaţiile cu numere naturale le aprofundăm folosind elemente de geometrie pentru a explica ridicarea la puterea a doua sau a treia şi astfel semnele abstracte ale ridicării la putere le devin familiare.

Realizăm mai multe  fişe cu proprietăţile numerelor naturale pentru că teoria numerelor fascinează pe toţi, de la mic la mare. Şi astfel copiii “simt” numerele mai bine, îşi dau seama câte diferenţe se ascund între ele chiar dacă ele urmează unul după altul în şirul numerelor naturale.

Realizăm şi câteva fişe cu elemente de logică matematică, absolut necesară pentru dezvoltarea gândirii matematice, iar pentru mulţimi mergem pe reprezentări din lumea reală pentru a le deveni familiare notaţiile care altfel sunt prea abstracte pentru ei. Lucrul cu mulţimi ne dă prilejul să avem fişe croscuriculare în care îmbinăm elementele de geografie cu cele de matematică, o activitate foarte pasionantă pentru ei întrucât fac legătura directă între principiile abstracte ale matematicii şi viaţa reală.

Fracţiile sunt o piatră de încercare pentru mintea elevului din clasa a V-a şi insistăm pe lucrul cu ele pentru a crea o legătură între notaţiile folosite la fracţii şi reprezentarea lor în lumea reală.

Elementele de geometrie îi încântă pe copii pentru că le prezentăm practic cu ajutorul magneţilor şi a barelor de metal cu care ei pot crea structurile despre care învăţă. E uimitor cât de repede înţeleg elementele de geometrie lucrând practic cu obiecte reale.

Unităţile de măsură le utilizăm în cât mai multe exemple concrete pentru a le integra în experienţa vieţii practice pe care o au copiii. Astfel ei încep să le utilizeze în conversaţiile lor de zi cu zi şi le devin familiare. 

La finalul cursului de matematică fiecare participant va fi evaluat şi va primi o caracterizare din punct de vedere matematic. Astfel va putea şti care sunt zonele în care are talent şi ce mai are de îmbunătăţit pentru a excela în matematică.

Profesori: Cristina Tilie, Gudu Lenuţa

Număr de copii în grupă: maxim 15

Program clasa a V-a

Bucureşti

  • Education Point (zona Piaţa Amzei, Str. Mendeleev, Nr. 7-15, Sector 1) – http://educationpoint.ro/

Corbeanca

  • Edusa (Str. Sportului, 29AStr. Sportului, 29A, Sat Tamaşi) – https://edusa.ro

Pentru a vă înscrie pentru cursurile de matematică – clasa a V-a vă rugăm să descărcaţi şi să completaţi FIŞA DE ÎNSCRIERE şi să ne contactaţi la adresa de mail contact@matematicacudrag.ro  sau la telefon 0725 889 373.

Grupa se completează în ordinea înscrierilor, în acest moment mai există câteva locuri libere.

Înapoi